Το φόρεμα της κουμπάρας

Το φόρεμα της κουμπάρας

 

H διαχρονική θέση των φορεμάτων στην καρδιά των γυναικών είναι αδιαμφισβήτητη. Η ποικιλία τους σε σχέδια, χρώματα, στυλ, μεγέθη, υφάσματα, τιμές και ποιότητες καθιστά την παρουσία τους σε κάθε γυναικεία ντουλάπα μόνιμη και απαραίτητη και βοηθά, έτσι ώστε κάθε γυναίκα να βρεί αυτό που θα καλύπτει τις ανάγκες της. Από το πιο χαλαρό πρωινό φόρεμα μέχρι το little black dress της βραδινής εξόδου, κι από το επίσημο cocktail dress μέχρι το άνετο άερινο φόρεμα που φέρνει αέρα από Κυκλάδες, ένα είναι το σίγουρο: το φόρεμα είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά σύμβολα θυληκότητας. Τι γίνεται λοιπόν όταν πρόκειται να μία γυναίκα να παντρέψει την καλύτερή της φίλη και πρέπει, μέσα σ’ όλη αυτή την ποικιλία να ξεχωρίσει το ένα, το μοναδικό, το κατάλληλο φόρεμα;

 

Με την κατάλληλη αισθητική και φροντίδα, σίγουρα το αποτέλεσμα μπορεί να αγγίξει το άψογο! Μείζονος σημασίας κριτήριο για την επιλογή σας πρέπει να είναι και ο σωματότυπός σας: εάν ανήκετε στο “μήλο”, δηλαδή σε όσες έχουν όγκο στο πάνω μέρος του σώματος, εντυπωσιάστε τους πάντες με τα καλλίγραμμα πόδια σας αφήνοντας τα σχετικά ακάλυπτα (ένα μίντι είναι κατάλληλο, ενώ το μίνι όχι και τόσο) και προτιμήστε μεσάτα φορέματα, ενώ αν κατατάσσεστε στο “αχλάδι” (όγκος στο κάτω μέρος του σώματος- γοφοί, περιφέρεια) κατευθυνθείτε σε επιλογές που τονίζουν το πάνω μέρος του σώματός σας, όπως τα έξωμα φορέματα αλλά κι εκείνα σε γραμμή Α. Για τις “κλεψύδρες” μας, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά καθώς δεν δυσκολευτείτε να βρείτε αυτό που σας κολακεύει... Θα ήταν πολύ όμορφο και κομψό ωστόσο ένα φόρεμα που στενεύει στη μέση ώστε να αναδείξει τις καμπύλες σας. Τέλος, για τα λεπτά σώματα ενδείκνυνται τα φορέματα που “αγκαλιάζουν” τη σιλούετα.

 

Σημαντικό ρόλο όμως για μία κομψή και προσεγμένη εμφάνιση έχουν και οι λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την παράδοση, προσέχουμε το φόρεμα να μην είναι ούτε λευκό, αλλά ούτε και μαύρο. Ενδείκνυνται απαλά και φυσικά χρώματα και prints, ανάλογα φυσικά και με την εποχή που γίνεται ο γάμος και φροντίζουμε να μην είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, κάνοντάς μας να υστερούμε σε φινέτσα. Τέλος, δε λησμονούμε να είμαστε σίγουρες ότι το φόρεμά σας ταιριάζει με τα παπούτσια και τα αξεσουάρ μας, καθώς και ότι δεν παραφορτώσαμε ή αφήσαμε φτωχό το σύνολο. Οι ισορροπίες είναι λεπτές.

 

Ακολουθώντας ορισμένα βασικά tips και κάνοντας επιλογές που συνάδουν με το στυλ μας, μπορούμε να οπλιστούμε με αυτοπεποίθηση και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Οι αγαπημένοι μας άνθρωποι μας έκαναν την τιμή να μας επιλέξουν ως κουμπάρους τους, και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας.

Για το www.oikonomikosgamos.gr Τερλέγκα Αλεξία