ΤΙPS ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΝΥΦΙΚΟ

ΤΙPS ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΝΥΦΙΚΟ

Αναμφίβολα αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο της γαμήλιας προετοιμασίας: το νυφικό, οφείλει να κολακεύει τη νύφη, να της εξασφαλίζει την απαραίτητη άνεση, αλλά και να είναι λαμπερό, καθώς θα τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Οι περισσότερες νυφούλες λοιπόν βρίσκονται συχνά αντιμέτωπες με διάφορα ερωτήματα γύρω από την εύρεση του ιδανικού νυφικού: πότε πρέπει να ξεκινήσω να ψάχνω, πως θα βρω αυτό που μου ταιριάζει κτλ. Πάμε να δούμε μερικά πολύ χρήσιμα tips προκειμένου να ξεδιαλύνει αυτή η χαώδης διαδικασία:

1. Ξεκινήστε νωρίς την αναζήτηση: Πάρτε γνώμες από το ίντερνετ κι από γνωστές σας και κατασταλάξτε στους οίκους που επιθυμείτε να επισκεφθείτε. Επικοινωνήστε μαζί τους από νωρίς, ώστε να έχετε το περιθώριο αφενός να κλείσετε ραντεβού (ορισμένοι οίκοι πιθανόν να σας καθυστερήσουν αρκετά), αλλά και να δείτε ικανοποιητικού αριθμού κομμάτια και να καταλήξετε σε αυτό που πραγματικά θέλετε. Το μόνο που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας και να φροντίσετε, είναι να μείνετε σχετικά σταθερές στα κιλά σας, για να μην κληθείτε να αντιμετωπίσετε αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

2. Μελετήστε:  Το πιθανότερο είναι ότι το νυφικό σας δεν θα είναι ακριβώς αυτό που είχατε εξ αρχής στο μυαλό σας, καθώς η πραγματικότητα πολλές φορές αλλάζει τα σχέδιά μας. Καλό είναι πάντως να έχετε μία ιδέα για το που περίπου βαδίζετε σχετικά με το στυλ του νυφικού που ψάχνετε, προκειμένου να γλιτώσετε χρόνο και άγχος.

3. Ορίστε το budget σας…: … και μείνετε πιστή σ΄αυτό! Ο γάμος έχει πολλά έξοδα. Για να μηδενίσετε την πιθανότητα να βγείτε εκτός προϋπολογισμού, μην λησμονήσετε όσο βλέπετε νυφικά να έχετε υπόψιν σας πόσα χρήματα θέλετε και μπορείτε να διαθέσετε.

4. Φύγαμε για πρόβα!: Είναι η στιγμή που όσα έχετε φανταστεί θα πάρουν σάρκα και οστά. Η συγκίνησή σας σίγουρα θα είναι μεγάλη, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε δίπλα σας 2-3 άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης σας, τα οποία θα κρίνουν με νηφαλιότητα το κάθε νυφικό. Εξετάστε όχι μόνο αν πηγαίνει το νυφικό στο σώμα σας, αλλά και αν νιώθετε άνετα με αυτό ή αν συνάδει με το γενικότερο “θέμα” του γάμου σας. Μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις πριν δείτε τα νυφικά όλων των οίκων που έχετε επιλέξει. Να θυμάστε: η επιλογή του κατάλληλου νυφικού είναι μαραθώνιος και όχι κατοστάρι.

 5. Φωτογραφηθείτε: Αφού ρωτήσετε τον υπεύθυνο του οίκου (καθώς μπορεί να μην το επιθυμεί), βγάλτε φωτογραφίες με το κάθε νυφικό, από κάθε πιθανή γωνία. Έπειτα, μπορείτε και μόνες στην άνεση του σπιτιού σας, με μία κούπα καφέ στο χέρι, να κρίνετε τις επιλογές σας.

Για το www.oikonomikosgamos.gr Τερλέγκα Αλεξία