Ο Στολισμός του Σπιτιού

Ο Στολισμός του Σπιτιού

 

 

Η διακόσμηση στο σπίτι της νύφης λίγες ημέρες πριν από το γάμο δίνει γιορτινή ατμόσφαιρα και η αναμονή της γαμήλιας τελετής φωτίζεται με χρώματα και αρώματα. Την ημέρα του γάμου, αλλά και μία εβδομάδα πριν, η μέλλουσα νυφούλα υποδέχεται στο σπίτι της φίλους και συγγενείς. Επιβάλλεται λοιπόν και οι εσωτερικοί αλλά και οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού της νύφης να εκφράζουν τη χαρά της με μια άκρως ρομαντική διακόσμηση. Ό,τι χρώμα επικρατεί στο στολισμό του χώρου της εκκλησίας και στο χώρο της δεξίωσης το ίδιο συνήθως επιλέγει η νύφη και για το στολισμό του σπιτιού της. Αν λοιπόν είστε λάτρης της διακόσμησης, μαζί με το στολισμό της εκκλησίας και του χώρου της δεξίωσης, διακοσμήστε και το σπίτι σας γιορτινά. Μπορείτε να το κάνετε μόνη σας με χειροποίητες δημιουργίες ή να ζητήσετε από τους ειδικούς που θα αναλάβουν να οργανώσουν, να σχεδιάσουν και να διακοσμήσουν εκκλησία, χώρο δεξίωσης και χώρους σπιτιού με κάθε λεπτομέρεια, με τη δική σας συμμετοχή μόνο στις τελικές επιλογές. Έτσι θα αποφύγετε το στρες που, ούτως ή άλλως, δημιουργούν οι προετοιμασίες του γάμου.

Τα λουλούδια είναι η πρώτη επιλογή για το στολισμό στον εσωτερικό αλλά και στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας. Στολίστε με μπουκέτα λουλουδιών την είσοδο, τα σκαλιά, τους διαδρόμους, τον κήπο (αν υπάρχει) και φυσικά το δωμάτιο όπου θα ντυθείτε. Για τη δημιουργία μιας ρομαντικής και αισθησιακής ατμόσφαιρας τοποθετήστε ρεσό στην είσοδο του σπιτιού, κατά μήκος της σκάλας, στο μπαλκόνι και σε κάθε ορατή γωνιά του σπιτιού.

Η εξωτερική πόρτα, τα σκαλιά, το μπαλκόνι και τα κάγκελα μπορούν να στολιστούν με λευκά μπαλόνια ή δαντέλες. Σε ένα στρογγυλό τραπέζι, ντυμένο με δαντελένιο ή λινό λευκό τραπεζομάντηλο, μπορείτε να τοποθετήσετε φωτογραφίες με τον αγαπημένο σας. Το τραπέζι του μπουφέ στολίστε το με άσπρο λινό τραπεζομάντηλο και γύρω γύρω ντύστε το με κορδέλες που θα καταλήγουν σε φιόγκους, ενώ τριγύρω βάζα με λευκά λουλούδια (ορχιδέες ή κρίνοι) θα δώσουν ιδιαίτερο ρομαντικό ύφος στο χώρο. Με λευκά ή πολύχρωμα, αν προτιμάτε, τούλια στολίστε την είσοδο, την τραπεζαρία και τις καρέκλες.

Στο σαλόνι του σπιτιού, όπου και συγκεντρώνονται οι περισσότεροι καλεσμένοι για τις ευχές και τα δώρα, καλό θα ήταν η διακόσμηση να είναι λιτή για να μπορούν όλοι να κινούνται ελεύθερα. Το δωμάτιο που συνήθως συγκεντρώνει την περισσότερη προσοχή είναι εκείνο που ετοιμάζεται η νύφη. Στολίστε το με λευκό τούλι, βάζα με λουλούδια και διακοσμητικά κεριά και φαναράκια. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε φαναράκια χάρτινα, ξύλινα ή μεταλλικά (όπου επάνω θα ρίξετε ροδοπέταλα και ρύζι) και έξω από το σπίτι. Μερικά μπουκέτα από λουλούδια ή γιρλάντες στην είσοδο του σπιτιού δίνουν επίσης μια ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο…

 Για το www.oikonomikosgamos.gr Τερλέγκα Αλεξία