Στολισμός εκκλησίας

Στολισμός εκκλησίας

 

Ο στολισμός της εκκλησίας αποτελεί το χρώμα και το άρωμα του γάμου! Είτε είναι λιτός είτε φανταχτερός, «ντύνει» την πιο όμορφη στιγμή της ζωής του ζευγαριού με ρομαντισμό.

Αν αγαπάτε την απλότητα, επιλέξτε έναν λιτό στολισμό του τραπεζιού με το δίσκο, την καράφα και το ποτήρι, των δύο λαμπάδων και κάποιων επιπλέον ανθοστηλών. Και επειδή όπως συνηθίζεται οι στολισμός της εκκλησίας και οι λαμπάδες μεταφέρονται στο χώρο της δεξίωσης για να πλαισιώσουν το νυφικό τραπέζι, η αισθητική θα πρέπει να εναρμονίζεται με το διακοσμητικό περιβάλλον της δεξίωσης.

Αν, πάλι, προτιμάτε έναν πλούσιο στολισμό για την εκκλησία, είναι αναγκαίο να γνωρίζετε πως η επιλογή αυτή συνεπάγεται υψηλό κόστος αντίστοιχα. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν αρκετό καιρό πριν από το μυστήριο του γάμου να κάνετε μια έρευνα αγοράς ώστε ο στολισμός της εκκλησίας να ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις σας και να δώσει στο γάμο σας το σκηνικό που έχετε ονειρευτεί. Οι ειδικοί στους στολισμούς θα σας παρουσιάσουν ολοκληρωμένα πακέτα στολισμού γάμου, δείγματα της δουλειάς τους, αλλά θα σας δώσουν επίσης ιδέες και τις ανάλογες προσφορές που ταιριάζουν στο δικό σας βαλάντιο.

Αλλά ας δούμε τι περιλαμβάνει ο στολισμός της εκκλησίας:

  • Το στολισμό του εσωτερικού χώρου
  • Το στολισμό του διαδρόμου της εκκλησίας
  • Το στολισμό του δισκοπότηρου
  • Το στολισμό στα σκαλοπάτια της εκκλησίας
  • Το στολισμό του εξωτερικού χώρου της εκκλησίας
  • Το στολισμό της εισόδου της εκκλησίας

  • Το στολισμό του τραπεζιού όπου θα βρίσκονται οι μπομπονιέρες για να μοιραστούν στους καλεσμένους ή το ευχολόγιο.
  • Το στολισμό των λαμπάδων γάμου
  • Τα πουγκιά ρυζιού που προσφέρουν στους προσκεκλημένους για να πετάξουν κατά τον χορό του Ησαΐα.

Τα λουλούδια είναι «τα διαμάντια» του στολισμού της εκκλησίας. Ειδικότερα αν επιλέξετε να γίνει ο γάμος σας την άνοιξη που τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους. Επίσης μπορείτε να στολίσετε τους χώρους της εκκλησίας με χρωματιστά υφάσματα, κορδέλες, γυάλες, φαναράκια, διάφορα διακοσμητικά, στεφάνια για την είσοδο, πρασινάδα γύρω από τα κεριά στα παράθυρα της εκκλησίας.

Υπάρχουν πολλές πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης. Ανάλογα με τα χρώματα των λουλουδιών, χρησιμοποιήστε και τα διακοσμητικά υλικά ώστε να δημιουργήσετε ένα αρμονικό και εντυπωσιακό σκηνικό. Τοποθετήστε κεριά στην ιερά τράπεζα και στο τραπέζι με το βιβλίο των ευχών. Χρησιμοποιήστε χρωματιστό τούλι για να στολίσετε τα καθίσματα είτε ένα ένα ξεχωριστά είτε ως ένα ενιαίο σύνολο που θα σκεπάσει κάθε σειρά των καθισμάτων.

Στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας μπορείτε να τοποθετήσετε λουλούδια σε ανθοστήλες ή ακόμη και γλάστρες με λουλούδια της αρεσκείας σας. Άλλη εναλλακτική είναι τα φανάρια. Ιδιαίτερα αν ο γάμος σας γίνει την ώρα που δύει ο ήλιος, τα αναμμένα φανάρια προσδίδουν μια μαγική νότα στο όλο σκηνικό. Αν ο γάμος σας γίνει καλοκαίρι, μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αλλά και να δώσετε μια άκρως καλοκαιρινή εικόνα στολίζοντας το τραπέζι όπου θα τοποθετηθούν τα καλάθια με τις μπομπονιέρες με χρωματιστά δίχτυα, κοχύλια λαμπερά, αστερίες και άμμο…

 Για το www.oikonomikosgamos.gr Τερλέγκα Αλεξία