Οικονομικός γάμος – «Πριγκιπικός» γάμος

Οικονομικός γάμος – «Πριγκιπικός» γάμος

Η τελετή του γάμου για κάθε ζευγάρι «ζωγραφίζει» τις πιο όμορφες στο μυαλό αναμνήσεις! Για αρκετούς, ο γάμος αποτελεί όνειρο ζωής, ενώ για άλλους είναι απόφαση στιγμής που πηγάζει από έντονα συναισθήματα για το «αντικείμενο» του πόθου τους. Όπως και να ’χει όμως, η απόφαση ζωής είναι μία και στις δυο περιπτώσεις: ο κύβος ερρίφθη, τα σκαλιά της εκκλησίας είναι ένα βήμα μπρος, ένα βήμα που ανοίγει το δρόμο για μια νέα ζωή.

Πώς θέλετε λοιπόν να μοιάζει η πιο όμορφη στιγμή της δικής σας ζωής; Πιστεύετε πως το ξόδεμα άπλετου χρήματος για την τελετή του γάμου σας σηματοδοτεί και μια πιο ονειρεμένη τελετή ή, μήπως, για σας το απλό, το λιτό, το απέριττο, είναι συνάμα και το πιο ρομαντικό; Μήπως, πάλι, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, την εποχή που το «χλιδάτο» ισοδυναμεί με το «περιττό», μήπως τώρα είναι καιρός να σκεφτείτε ότι και οι έχοντες αλλά και οι μη έχοντες έχουν αλλάξει άρδην τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τα πράγματα; Επομένως, ένας γάμος οικονομικός δεν αναιρεί απαραίτητα ένα γάμο όπως ακριβώς τον ονειρεύεστε. Εκείνο που έχει σημασία για σας και το σύντροφό σας είναι να ζωντανέψετε το όνειρό σας και τίποτε άλλο.

 Οι «πριγκιπικές» τελετές ανήκουν μόνο στα παραμύθια!

Σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τα περισσότερα ζευγάρια δεν αντέχουν το δυσβάσταχτο κόστος ενός «πριγκιπικού» γάμου και για το λόγο αυτό αναζητούν οικονομικές λύσεις για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα. Τα χρήματα που χρειάζονται για ένα γάμο, είναι αρκετά και λίγοι έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν. Αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία και δεν έχετε μεγαλώσει σε «βασιλική αυλή», αλλά ούτε σας ενδιαφέρει η «επίδειξη πλούτου και ισχύος», αναζητήστε τις λύσεις που θα σας επιτρέψουν να μη βρεθείτε σε οικονομικό αδιέξοδο. Και, επιπλέον, άλλο πράγμα σημαίνει φτηνό και άλλο οικονομικό. Φτηνό είναι κάτι που έχει χαμηλή τιμή. Οικονομικό όμως είναι ό,τι έχει τιμή συμφέρουσα και εκφράζει μια έντιμη συναλλαγή μεταξύ πωλητή και αγοραστή.

 Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές προτάσεις και ιδέες για οικονομικό γάμο, που με προσωπική οργάνωση και προσπάθεια θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε και ονειρεύεστε. Εάν η προοπτική ενός πολιτικού γάμου, που σαφώς κοστίζει λιγότερα χρήματα, δεν σας ενδιαφέρει, τότε πραγματοποιήστε το θρησκευτικό γάμο που επιθυμείτε αναζητώντας τις οικονομικές λύσεις που αναφέραμε. Αλλά ποιες είναι αυτές οι προτάσεις και οι ιδέες, πού και πώς θα τις αναζητήσετε; Το πρώτο βήμα για να σχεδιάσετε το γάμο σας είναι η δημιουργία ενός προϋπολογισμού. Ας δούμε όμως παρακάτω κάποιες ιδέες για έναν γάμο οικονομικό, χωρίς «περιττά» έξοδα…

Δεξίωση

Φτιάξτε τη λίστα των καλεσμένων μόνο για τα μέλη της οικογένειας και τους κοντινούς σας φίλους και μη μοιράζετε προσκλήσεις σε όλους τους γνωστούς σας. Όταν στείλετε τις γαμήλιες προσκλήσεις, ζητήστε από τους καλεσμένους σας να επιβεβαιώσουν αν θα παρευρεθούν, ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς τα άτομα που θα παρευρεθούν στη δεξίωση.

Ανθοδέσμη

Αν αγαπάτε τη διακόσμηση και έχετε φαντασία, μπορείτε να βρείτε πολύ ωραίες ιδέες για να φτιάξετε την πιο όμορφη ανθοδέσμη μόνες σας. Μια έρευνα στο Διαδίκτυο θα σας δώσει αρκετές ιδέες που θα σας βοηθήσουν.

Στολισμός εκκλησίας

Αν έχετε φαντασία και ανθρώπους πλάι σας που είναι διαθέσιμοι, μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας το στολισμό της εκκλησίας. Αντί να στολίσετε την εκκλησία μόνο με ανθοστήλες που κοστίζουν αρκετά, μπορείτε να τη στολίσετε (σε συνδυασμό και με κάποιες συνθέσεις λουλουδιών) με τούλια, κοχύλια, φανάρια δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό σκηνικό χωρίς να ξοδέψετε ένα σωρό χρήματα. Φαντασία χρειάζεται και όρεξη για δουλειά!

Προσκλήσεις

Είναι αλήθεια ότι τα προσκλητήρια κοστίζουν ακριβά και τα χρήματα που θα δώσετε γι’ αυτά είναι περιττά. Ποιος λοιπόν ο λόγος να ξοδευτείτε; Είναι πολύ απλό να τις φτιάξετε μόνοι σας. Στο Διαδίκτυο θα βρείτε αρκετές ιδέες πώς να φτιάξετε τα προσκλητήρια και τι να γράψετε. Αν πάλι, δεν αγαπάτε την τεχνολογία, σίγουρα κάποιον φίλο γραφίστα ή γνώστη του ηλεκτρονικού υπολογιστή θα έχετε, ο οποίος θα προθυμοποιηθεί να φτιάξει και να τυπώσει μοναδικά προσκλητήρια για σας.

Νυφικό

Πριν αποφασίσετε να βγείτε στην αγορά προς αναζήτηση του νυφικού φορέματος, ρωτήστε κάποια φίλη ή συγγενής η οποία θα μπορούσε να σας δανείσει το δικό της νυφικό. Αν όχι, μια έρευνα αγοράς αρκετό καιρό πριν το γάμο, θα σας αποκαλύψει ότι υπάρχουν νυφικά φορέματα τα οποία έχουν τιμή προσφοράς (περσινό ή προπέρσινο μοντέλο) και ταιριάζουν τέλεια στο προσωπικό σας στιλ.

Γαμπριάτικο κοστούμι

Ο γαμπρός δεν χρειάζεται να ξοδέψει για το κοστούμι του τόσα χρήματα όσο θα ξοδέψει η νύφη για το νυφικό της φόρεμα.. Υπάρχουν στα καταστήματα υπέροχα κοστούμια και ας μην έχουν πάνω τους γραμμένο τον τίτλο «Γαμπριάτικο». Επίσης στις online αγορές θα βρείτε υπέροχα γαμπριάτικα κοστούμια σε τιμή προσφοράς.

Φωτογραφίες και βίντεο

Δεν χρειάζεστε απαραίτητα επαγγελματία φωτογράφο για τις φωτογραφίες του γάμου σας. Οι ψηφιακές μηχανές είναι προσβάσιμες στον καθένα. Δεν είναι επίσης δύσκολο να βρείτε ένα φίλο-φωτογράφο που θα αποτυπώσει τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας, έναν φίλο φυσικά που εμπιστεύεστε την «τέχνη» του. Άλλωστε, με τις ψηφιακές φωτογραφίες έχετε την επιλογή να τραβήξετε πάρα πολλές φωτογραφίες και στο τέλος να επιλέξετε τις καλύτερες. Αν πάλι προτιμάτε επαγγελματία φωτογράφο, επιλέξτε κάποιον ο οποίος θα σας κάνει έναν καλό διακανονισμό. Όσον αφορά το βίντεο, επιλέξτε να είναι το ίδιο άτομο που θα τραβήξει και τις φωτογραφίες ώστε να είναι συμφέρουσα η τελική τιμή για σας.

Μπομπονιέρες

Μαζί με τους φίλους σας και την οικογένειά σας μπορείτε να φτιάξετε πολύ όμορφες μπομπονιέρες με υλικά που θα βρείτε στην αγορά και θα είναι του προσωπικού σας γούστου. Άλλωστε, οι χειροποίητες μπομπονιέρες είναι και οι καλύτερες. Υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς να φτιάξετε μπομπονιέρες στο Διαδίκτυο, αλλά και μια επίσκεψη στα καταστήματα θα «γεννήσει» ιδέες στο μυαλό σας, αρκεί να έχετε φαντασία.            

Χτένισμα και μακιγιάζ

Μια συμφέρουσα και οικονομική λύση είναι να βρείτε κάποιον ή κάποια που θα είναι και κομμωτής και μακιγιέρ μαζί. Σ’ αυτήν την περίπτωση η τιμή θα είναι αρκετά πιο χαμηλή.

 Εσώρουχα και παπούτσια

Δεν είναι ανάγκη να βγείτε στα μαγαζιά με την προϋπόθεση να ζητήσετε νυφικά εσώρουχα και παπούτσια. Μπορείτε να βρείτε εσώρουχα και παπούτσια σε τιμή προσφοράς μεν, εξίσου όμορφα δε.

Για το www.oikonomikosgamos.gr Χριστίνα Ταράτσα