Το νυφικό φόρεμα

Το νυφικό φόρεμα

 

Νυφικό, το ονειρεμένο φόρεμα του γάμου! Η συγκίνηση και η μαγεία, που γίνεται η πιο όμορφη ανάμνηση που κουβαλά κάθε γυναίκα στο μυαλό της για πάντα. Το φόρεμα με το οποίο ντύνεται η νύφη την ομορφότερη στιγμή της ζωής της, τη μαγική στιγμή του γάμου της.

Το νυφικό φόρεμα ως σύμβολο εκφράζει τη θρησκευτική όσο και την πολιτισμική παράδοση της κοινωνίας όπου διεξάγεται ο γάμος. Το συνηθισμένο του χρώμα στις χώρες της δύσης είναι το λευκό, ένα χρώμα που συμβολίζει την καθαρότητα και αγνότητα της ψυχής.

 Στις ανατολικές χώρες, οι νύφες επιλέγουν συνήθως να φορέσουν στο γάμο τους φόρεμα σε χρώμα κόκκινο, που συμβολίζει τον έρωτα, το πάθος, την εύνοια, την ελπίδα, αλλά και μια νέα αρχή στη ζωή κάθε γυναίκας.

Σήμερα το λευκό φόρεμα θεωρείται ως η πιο παραδοσιακή επιλογή στις περισσότερες δυτικές χώρες. Στο λευκό ωστόσο συμπεριλαμβάνονται και διάφορες αποχρώσεις όπως το εκρού, το σαμπανιζέ, το λευκό του πάγου, αλλά και πιο παστέλ αποχρώσεις κεντημένες με διακοσμητικά σχέδια.

 Στις μέρες μας υπάρχει μεγάλη ποικιλία τόσο στις τιμές όσο και στα χρώματα και τα μήκη των νυφικών. Οι νύφες μπορούν να αγοράσουν έτοιμα φορέματα από οίκους μόδας ή από καταστήματα που πουλούν ή ενοικιάζουν νυφικά φορέματα. Η μέλλουσα νύφη έχει να επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα σχεδίων και να καταλήξει στο ιδανικό νυφικό για εκείνη, όπως ακριβώς το ονειρεύεται.

Κάθε γυναίκα φυσικά την ώρα του γάμου της θέλει να λάμπει από ομορφιά, να είναι μοναδική. Και εκείνο που κάνει μοναδικό ένα νυφικό φόρεμα είναι η προσαρμογή του σχεδίου και της λεπτομέρειας στο σωματότυπο της νύφης, ούτως ώστε να αναδεικνύει την ιδιαίτερη προσωπικότητά της. Άλλες γυναίκες προτιμούν μακριά νυφικά φορέματα με άκρως ρομαντικό ύφος, με ουρά, κεντήματα και πέπλο, ενώ άλλες επιλέγουν πιο μοντέρνα στενά, μίνι ή μίντι  ή με σκισίματα στο πλάι. Τα νυφικά συνήθως είναι μακριά φορέματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια νύφη δεν μπορεί να φορέσει ένα κοντό φόρεμα ή ένα φόρεμα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία της.

Άλλωστε, κάθε γυναίκα έχει το δικό της προσωπικό στιλ, τη δική της προσωπικότητα και φινέτσα, την οποία προβάλλει και την ημέρα του γάμου της όπου πάνω της επικεντρώνονται όλα τα βλέμματα των καλεσμένων.

Το νυφικό βεβαίως δεν είναι απαραίτητο να ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, διότι είναι καθαρά προσωπική επιλογή της νύφης, μια επιλογή που θα την κάνει να αισθάνεται όμορφη, λαμπερή, ξεχωριστή. Μια επιλογή για την οποία δεν θα μετανιώσει με το πέρασμα του χρόνου, τις στιγμές που θα αναπολεί την πιο παραμυθένια στιγμή της ζωής της, όταν ο γάμος της θα είναι πλέον μια τρυφερή ανάμνηση!

 Για το www.oikonomikosgamos.gr Τερλέγκα Αλεξία