Τα μυστικά του Νυφικού Μακιγιάζ

Τα μυστικά του Νυφικού Μακιγιάζ

Η ημέρα του γάμου δεν περιορίζεται σε μία εκκλησιαστική τελετή, ούτε σε λίγες ώρες ξεφαντώματος και κεφιού σε ένα κέντρο. Είναι κυρίως η ουσιαστική επισφράγιση ενός δυνατού έρωτα, ένας τρόπος να εκφραστεί η ένταση του συναισθήματος και να δηλωθεί αιώνια πίστη και αγάπη. Είναι λοιπόν λογικό, αν συνυπολογίσουμε και το φιλάρεσκο της γυναικείας φύσης, να θέλουν όλες οι γυναίκες να’ ναι απαστράπτουσες και αψεγάδιαστες σ’ αυτήν την τόσο σημαντική μέρα. Και ποιος θα μπορούσε φυσικά να’ ναι καλύτερος σύμμαχος σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα από την τέχνη του μακιγιάζ; 

Είτε πρόκειται να επιμεληθεί η ίδια η νύφη το μακιγιάζ της, είτε να αναλάβει την ευθύνη αυτή κάποιος/-α επαγγελματίας του χώρου, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να προσεχθούν, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αξιόλογο και καλαίσθητο. Αρχικά, επειδή μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διάρκεια και η ανθεκτικότητα του μακιγιάζ, θα πρέπει να επενδύσουμε σε ένα καλό primer προσώπου και ματιών, που θα μας εγγυηθεί πως το make up και οι σκιές μας θα μείνουν στη θέση τους κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής ημέρας. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν επίσης η αδιάβροχη μάσκαρα, τα κραγιόν και τα foundation μακράς διάρκειας, η... παραδοσιακή πούδρα αλλά και η τεχνική του baking, η νέα μόδα που έχει πάρει τα μυαλά των beauty gurus! Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και ένα setting spray, ένα ειδικό δηλαδή σκεύασμα το οποίο ψεκάζεται στο τέλος του μακιγιάζ και σκοπός του είναι να το διατηρήσει αναλλοίωτο. Πλέον, υπάρχει σε πολλές οικονομικές επιλογές.

Επιπλέον, το νυφικό μακιγιάζ οφείλει να είναι “στρατηγικά” σχεδιασμένο, ώστε να τονίσει τα δυνατά σημεία του προσώπου και να αποκρύψει τις εκάστοτε ατέλειες. Η κάλυψη μαύρων κύκλων και σημαδιών ακμής, ο σωστός σχεδιασμός των φρυδιών και το σωστό μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα των ματιών οφείλουν να τονιστούν γιατί, αν και θεωρούνται αυτονόητα, πολλές φορές δεν λαμβάνουν την αρμόζουσα προσοχή. Βέβαια, οφείλει να έχει προηγηθεί και ειδική περιποίηση ανάλογη με την κατάσταση του δέρματος: μάσκα, scrub, καλός καθαρισμός και φυσικά ενυδάτωση.

Σχετικά με τα χρώματα, διαχρονικά προτιμάμε τα πιο απαλά και γήινα, τόσο στα μάτια όσο και στα χείλη, που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά. Τα καφέ, τα μπρονζέ και τα ροζ, σε όλη τη χρωματική τους έκταση, έχουν την τιμητική τους εκείνες τις μέρες, ενώ κυριαρχούν οι ματ και οι σατινέ υφές. Γενικά, οι υπερβολές δεν ενδείκυνται για τη μέρα του γάμου, αλλά αν είστε εκκεντρική νύφη, φροντίστε τουλάχιστον να τηρήσετε τις απαραίτητες ισορροπίες.

Τέλος, οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας πως σημαντικότερο όπλο στη φαρέτρα μιας γυναίκας, ακόμη κι από το μακιγιάζ, είναι η αυτοπεποίθηση. Αφήστε την εσωτερική σας ευτυχία να βγει προς τα έξω, απελευθερωθείτε από το άγχος, φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και εντυπωσιάστε τους πάντες.  Έφτασε η ώρα να αδράξετε τη μέρα σας... και βίον ανθόσπαρτον!

 Για το www.oikonomikosgamos.gr Τερλέγκα Αλεξία