Κόστος νυφικού

Κόστος νυφικού

 

Το κόστος ενός νυφικού εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την επιλογή σας να το νοικιάσετε ή να το αγοράσετε. Οι τιμές για τις ενοικιάσεις ξεκινούν συνήθως από τα 400 ευρώ και φτάνουν τα 1.300 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από 700 έως 6.000 ευρώ. Οι περισσότεροι οίκοι νυφικών χρειάζονται περίπου ενάμιση μήνα για τη δημιουργία ενός νυφικού, αφού όλα ράβονται στο χέρι, στα μέτρα και τα γούστα της κάθε νύφης. Το ιδανικό θα ήταν να δοκιμάσετε πάνω από 6-7 νυφικά διαφορετικών σχεδιαστών. Βεβαίως, για την ιδανική επιλογή, χρειάζεται να κάνετε πάνω από δυο πρόβες νυφικού και να επισκεφθείτε τα σχεδιαστήρια νυφικών ή οίκων μόδας τρεις μήνες πριν από το γάμο σας.

Το κόστος του νυφικού σας μπορεί επίσης να μειωθεί αν αποφύγετε τους ιδιαίτερους στολισμούς, όπως περίτεχνες δαντέλες, πέτρες κρυστάλλινες και διάφορα διακοσμητικά τα οποία χρειάζονται αρκετές ώρες για να ραφτούν. Μια επιλογή, αν θέλετε να είναι χαμηλό το κόστος του νυφικού σας, είναι να νοικιάσετε ένα φόρεμα από προηγούμενες σεζόν.

Προτάσεις για την αγορά του ιδανικού νυφικού!

Μέσα στο νυφικό σας φόρεμα πρέπει να αισθάνεστε όμορφη και λαμπερή. Επιβάλλεται, λοιπόν, να επιλέξτε ένα φόρεμα που καλύπτει τυχόν ατέλειες στο σώμα σας. Το επάνω με το κάτω μέρος του κορμιού σας θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο για να δίνει ένα αρμονικό οπτικό αποτέλεσμα. Κάθε νύφη διαθέτει διαφορετικό σωματότυπο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται και ένα ξεχωριστό νυφικό.

* Αν είστε ψηλή και λεπτή, τότε επιλέξτε ένα νυφικό σε γοργονέ στιλ, με δαντέλα που φτάνει μέχρι το λαιμό. Ακόμα και αν έχετε καλλίγραμμα πόδια, μην προτιμήσετε ένα πολύ κοντό νυφικό, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα σας ικανοποιήσει πλήρως.

* Αν είστε πληθωρική, τότε η καλύτερη επιλογή για εσάς θα ήταν ένα νυφικό που να επικεντρώνεται στο μπούστο και το κάτω μέρος να έχει τον ιδανικό όγκο ώστε να μη σας προσθέτει βάρος. Αν έχετε, πάλι, γεμάτα μπράτσα, φορέστε πάνω από το φόρεμά σας ένα δαντελένιο μπολερό που θα τα καλύψει, αλλά θα δώσει και σε όλη την εμφάνισή σας ένα ρομαντικό ύφος.

* Αν έχετε σωματότυπο «αχλαδιού» και η λεκάνη σας είναι μεγαλύτερη από τους ώμους, τότε το νυφικό σας δεν θα πρέπει να είναι στενό για να μην τονίζει τους γοφούς και να είναι άνετο επάνω σας. Για εσάς, θα ήταν καλύτερα το μπούστο σας να προσδίδει όγκο στους ώμους ώστε να καλυφθεί η διαφορά με τους γοφούς.

* Αν είστε μικροκαμωμένη και λεπτή, ξεχάστε τα νυφικά με όγκο και μακριά ουρά, γιατί θα χάνεστε μέσα σε αυτό και δεν θα αναδεικνύεται το σώμα σας. Για εσάς, ένα νυφικό σε στενή γραμμή, το οποίο να είναι κοντό μπροστά και πιο μακρύ πίσω, θα ήταν η ιδανικότερη λύση.

 Για το www.oikonomikosgamos.gr Τερλέγκα Αλεξία