Οι επτά δρόμοι της ευτυχίας

Οι επτά δρόμοι της ευτυχίας

 

 

 Ένα ζευγάρι χρειάζεται ζωντάνια, δύναμη, θέληση και κυρίως ενέργεια και δράση για να πορευτεί μέσα στο γάμο και να διατηρήσει τον έρωτα και την αγάπη. Εμείς σήμερα σας οδηγούμε στους επτά δρόμους στους οποίους θα πρέπει να βαδίσετε με το σύντροφό σας για να ζήσετε ευτυχισμένοι.

                  Εμπιστοσύνη και συγχώρηση

Εμπιστευτείτε το σύντροφό σας για να σας εμπιστευθεί κι εκείνος. Οι διαφωνίες ή οι λογομαχίες είναι αναπόφευκτες σε κάθε είδους συμβίωση, πόσω μάλλον στο γάμο όπου υπάρχει ένα «συμβόλαιο κοινής ζωής». Το ζήτημα είναι να μη μεμψιμοιρείτε, να συγχωρείτε ο ένας τον άλλον και να υποχωρείτε χωρίς να ανυψώνετε το «εγώ» σας πάνω από την αξία του συντρόφου. Δείτε τους καβγάδες σαν μια απροσδόκητη καταιγίδα που  έρχεται και χάνεται και μην κρατάτε μέσα σας οργή, μη μηρυκάζετε στο μυαλό σας τυχόν μνησικακίες, που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι να σας απομακρύνουν από το αγαπημένο σας πρόσωπο.

         Φροντίστε να καλλιεργείτε… κοινά ενδιαφέροντα

Όταν το πάθος και ο έρωτας αρχίζουν να εξατμίζονται από τη… διάθεση του χρόνου, φροντίστε να καλλιεργείτε κοινά ενδιαφέροντα με το σύντροφό σας, που θα σας ενώνουν, ενώ παράλληλα θα εξοστρακίζουν το αίσθημα της πλήξης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψετε τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα κατά μέρος ούτε εσείς ούτε ο σύντροφός σας, αλλά θα δημιουργήσετε νέα ενδιαφέροντα που θα αγαπάτε εξίσου και οι δυο.

             Το κρεβάτι… άμπωτη και παλίρροια!

Να θυμάστε ότι το κρεβάτι δεν είναι ένας χώρος για να λύσετε τα προβλήματά σας, αλλά ένας χώρος ξεκούρασης και ερωτισμού. Κάτι σαν την άμπωτη και την παλίρροια. Άμπωτη για να χαλαρώσετε και παλίρροια για την ένωση σώματος και ψυχής.

 

 Να κρατάτε ο ένας  το χέρι του άλλου

Τα θαυμαστά ζευγάρια είναι εκείνα που βαδίζουν στο δρόμο κρατώντας πάντα ο ένας το χέρι του άλλου. Ούτε να προπορεύεστε, λοιπόν, ούτε να ακολουθείτε από απόσταση. Ακόμη και ο πιο μικρός προορισμός, το πιο μικρό ταξίδι που μοιράζεστε με το αγαπημένο πρόσωπο, θα πρέπει να έχετε σφιχτά δεμένα τα χέρια σας.

Να εστιάζεστε στα «καλά» και όχι στα «κακά» του συντρόφου

Αν εστιάζεστε μόνο στα «κακά» ή αρνητικά του συντρόφου, δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι. Η τελειότητα άλλωστε δεν χαρακτηρίζει κανέναν άνθρωπο. Εστιάστε λοιπόν στα καλά του αγαπημένου σας και πορευτείτε με αυτά στην κοινή ζωή σας. Άλλωστε, όλα βρίσκονται μέσα στο μυαλό μας. Εμείς δημιουργούμε και εμείς καταστρέφουμε με τη σκέψη μας και μόνο…

 

 Η αγκαλιά είναι η «επιδερμική συμφωνία» ανάμεσα στους συντρόφους

Η αγκαλιά είναι η «επιδερμική συμφωνία»! Νιώστε και διατηρήστε αυτή τη συμφωνία καθημερινά αγκαλιάζοντας το σύντροφό σας σε ανύποπτες στιγμές.

 

  Μην ξεχνάτε να λέτε… σ’ αγαπώ

Αυτές οι δύο μαγικές λέξεις είναι συνάμα και οι πιο δυναμικές για την ευτυχία ενός ζευγαριού. Αν ξεχνάτε να τις αναφέρετε, αποξενώνεστε  αργά αλλά σταθερά από το σύντροφό σας…

Για το www.oikonomikosgamos.gr Χριστίνα Ταράτσα