ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Ζωγράφου, Αθήνα.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Η επιστήμη της διατροφής και διαιτολογίας σχετίζεται άμεσα μνε την υγεία, την ευεξία και την ψυχολογία του ανθρώπου. Η υγιεινή διατροφή σημαίνει ότι πρέπει να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του οργανισμού σε μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά έτσι ώστε ο οργανισμός να μπορεί να διατηρήσει τις λειτουργίες του σε καλή κατάσταση. Η μείωση του βάρους σε παχύσαρκα άτομα ωφελεί στην βελτίωση της ποιότητα αποφυγή προβλημάτων υγείας και ταυτόχρονα συντελεί στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης.

Οι περισσότερες δίαιτες βασίζονται στην μείωση των θερμίδων με τον υπερβολικό περιορισμό της τροφής, κάτι που οδηγεί σε διαρκή πείνα και εγκατάλειψη της προσπάθειας. Μάλιστα όταν οι προσλαμβανόμενες θερμίδες μειωθούν πολύ ο οργανισμός το αντιλαμβάνεται σαν κατάσταση ασιτίας. Αυτό δημιουργεί διπλό κακό στον οργανισμό αφ’ ενός γιατί μειώνει τις καύσεις του, και αφ’ ετέρου γιατί ενεργοποιείται ο μηχανισμός αποθήκευσης λίπους. Έτσι όταν το άτομο κουραστεί από την προσπάθεια και επιστρέψει στις διατροφικές του συνήθειες, θα πάρει τα κιλά που έχασε πιο εύκολα και μάλιστα με τη μορφή λίπους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα άτομα που έχουν δοκιμάσει αρκετές δίαιτες έχουν υψηλό ποσοστό λίπους και μόνο το 2-3% έχει καταφέρει να διατηρήσει το αποτέλεσμα μακροχρόνια.

Είναι γνωσό πως το μεγαλύτερο ποσοστό των προσπαθειών που γίνονται χωρίς επιστημονική υποστήριξη καταλήγουν σε αποτυχία και συνεπώς στην εγκατάλειψη. Η σύγχρονη διατροφή και διαιτολογία βασίζεται στη μείωση του βάρους μέσω του αναπροσδιορισμού της σύστασης και όχι της ποσότητας της τροφής. Όλες οι τροφές είναι επιτρεπτές αρκεί να γίνονται οι σωστοί συνδυασμοί . Ακόμα και η ώρα μέσα στην ημέρα την οποία καταναλώνεται ένα γεύμα επιδρά στο μεταβολισμό της τροφής από τον οργανισμό. Εντάσσοντας στο διαιτολόγιο σας τροφές που αυξάνουν τον κορεσμό και βοηθούς στην αποβολή της περίσσειας τροφής το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Σκοπός αυτού του ισότοπου είναι να σας βοηθήσουμε να εφαρμόσετε διατροφικές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο στόχο σας, χωρίς στερήσεις και με κύριο γνώμονα πάντα την προάσπιση της καλής υγείας. Προτείνουμε λοιπόν εξατομικευμένα διαιτολόγια, χωρίς ζυγίσματα και στερήσεις που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε ριζικά τη ζωή σας. Το διατροφικό πρόγραμμα συντάσσεται βάσει των ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών κάθε ατόμου αλλά και του καθημερινού του προγράμματος ενώ συγχρόνως περιλαμβάνει φαγητά τα οποία δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία και έξοδα, Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να αλλάξετε τη σχέση σας με το σώμα σας, μέσα από τις πιο σύγχρονες επιστημονικές οπτικές τις διαιτολογίας.

Μαρία Ρίτσου Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος

facebook: Μαρία Ρίτσου Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος

: Λεωφόρος Παπάγου 76, Ζωγράφου
: 215 5250235 / 697 - 6971807
: 215 5250235
: mritsou@hotmail.com
: www.diaitologos-zografou.gr